Om portalen     Nyheder     Fakta bag spillene     Skole/vejledning     Hjælp     
Nyheder > Tidligere nyheder > 2015 > Januar

Mindeord Ernst Jensen

Ernst Jensen er død
 
En af Vismandsspillets fædre er ikke mere hos os. Han døde den 10. januar 2015 efter nogen tids sygdom. 
 
Det er nu 24 år siden, at Ernst og jeg mødtes første gang for at starte samarbejdet om det, som senere blev til Vismandsspillet. Vi blev bragt sammen af Finansrådet, for at udvikle undervisningsprogrammer om økonomi. Ernst var lærer i samfundsfag. Jeg var en – dengang – yngre universitetslærer med en fortid som ansat i Danmarks Statistiks modelgruppe, hvor ADAM-modellen blev udviklet. 
 
Som sagt i den berømte afslutningsreplik fra filmen Casablanca, blev det begyndelsen på ”a beautiful friendship”. Ernst havde en pædagogisk vision om at levendegøre samfundsøkonomiske problemstillinger. Jeg vidste noget om modeller.
 
I 1993 kom det første Vismandsspil på banen. Siden har det udviklet sig til et af Danmarks mest brugte undervisningsprogrammer i samfundsøkonomi. Ernst var utrættelig i udviklingen af nye idéer til spillet, og underviste også gerne nye kolleger i Vismandsspillet på Finansrådets kurser.

Sammen med medarbejdere i Finansrådet og senere også med bidrag fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og vores nye partner Lars Høyer Holmqvist var det et unikt arbejdsfællesskab. For Ernst og mig førte det også til et fælles lærebogsprojekt. Både som arbejdskammerat og som menneske var Ernst blandt de allerbedste.
 
Alle os, der har kendt Ernst og arbejdet sammen med ham i Vismandsspillets lange rejse, vil savne ham, hver gang vi mødes. 
 
Æret være Ernsts minde.

Per Kongshøj Madsen
Professor, Aalborg Universitet 
 

Finanssektorens Hus, FinansDanmark, Amaliegade 7, 1256 København K, Tlf. 3370 1000, vismandsspillet@finansraadet.dk